Over Routewerk


Rutger Burgers stond aan de wieg van Routewerk. Samen met Rob Wolfs heeft hij in 2003 het bedrijf opgericht.

Rutger is in Wageningen opgeleid tot agrarisch socioloog, gespecialiseerd in belangenconflicten rondom recreatie en toerisme. Na zijn studie kwam hij als vrijwilliger en later als werknemer op zijn plek bij de Stichting Lange-Afstand-Wandelpaden (nu Wandelnet). Hij heeft er het concept van de NS-wandeltochten vormgegeven en was er tot 2003 verantwoordelijk voor beleidsontwikkeling.

Maar het echte ‘routewerk’ bleef trekken. Dus met kaart, GPS en laptop onderweg om de wandelmogelijkheden in een regio uit te vlooien. En aan tafel bij de boer of de baron om de argumenten aan te horen. Rutger beleeft zijn wandelingen en fietstochten als een avontuurlijk onderzoek, waarbij vooral de puzzel om tot een goede route te komen hem fascineert. En eenmaal onderweg is er steeds wel iets nieuws dat de aandacht trekt. Soms is dat de verwondering over een verloren pad, soms ook het uitzicht vanaf een heuveltop. Bovenal geniet hij van het onderweg zijn en de emoties die dit oproept.

Rutger is een Limburgse Amsterdammer, die zich in de hoofdstad helemaal thuis voelt met het Westerpark en de Jordaan op loopafstand. Daarnaast heeft hij een passie voor de bergen. Zomer en winter slaat de passie toe en lonkt de berghut of de top. Hij draagt dit enthousiasme over als trektochtleider voor de NKBV.