Over Routewerk


Rutger Burgers stond aan de wieg van Routewerk. Samen met Rob Wolfs heeft hij in 2003 het bedrijf opgericht. Na een aantal jaren van samenwerking is Rutger in 2015 als eenmanszaak met Routewerk verder gegaan. 

Rutger is in Wageningen opgeleid tot agrarisch socioloog, gespecialiseerd in belangenconflicten rondom recreatie en toerisme. Na zijn studie kwam hij als vrijwilliger en later als werknemer op zijn plek bij de Stichting Lange-Afstand-Wandelpaden (nu Wandelnet). Hij heeft er het concept van de NS-wandeltochten vormgegeven en was er tot 2003 verantwoordelijk voor beleidsontwikkeling.

Maar het echte ‘routewerk’ bleef trekken. Dus met kaart, GPS en laptop onderweg om de wandelmogelijkheden in een regio uit te vlooien. Routewerk staat voor expertise in de ontwikkeling van regionale wandelnetwerken. Thuis in het hele werkveld, van eerste ontwerp tot het maken van een bestek en het voorbereiden van tekst- en kaartwerk. 

Rutger is Limburger en Amsterdammer. In de hoofdstad voelt hij zich helemaal thuis met het Westerpark en de Jordaan op loopafstand. Daarnaast heeft hij een passie voor de bergen. ’s Zomers slaat de passie toe en lonkt de berghut of de top. Hij draagt dit enthousiasme over als trektochtleider voor de NKBV.