Trage Tochten


     Voor de wandelliefhebber 

Trage Tochten zijn wandelroutes voor de liefhebber van onverhard wandelen. De wandelformule is een initiatief van routemaker Rob Wolfs (Wolfs Wandelplan), in samenwerking met Wandelzoekpagina. Vanaf 2017 werken Rob Wolfs en Rutger Burgers samen om de Trage Tochten uit te breiden naar andere delen van Nederland en om ze nog meer kwaliteit en bekendheid te geven. Selecties van Trage Tochten zijn opgenomen in wandelgidsjes van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Trage Tochten zijn wandelingen door natuur en boerenland, waarbij de keuze voor kwaliteit altijd voorop staat. De routes van 5 tot 22 km zijn exclusief: je wandelt zoveel mogelijk over onverharde paden. Iedere tocht is minimaal 70% onverhard. Alle ruim 650 Trage Tochten vind je op www.tragetochten.nl. Gespreid over heel Nederland met een accent op het oosten. De meeste Trage Tochten zijn opgenomen in de handige smartphone app WandelZapp, gratis te downloaden in Google Play of de App Store. 

De Trage Tochten maken deel uit van het abonnement van Wandelzoekpagina/WandelZapp. Kijk voor meer informatie op Wandelzoekpagina.

Zoek je een Trage Tocht voor een plaats of voor een bepaald deel van het land:

  • typ op de homepage van Wandelzoekpagina bij ‘Waar wil je wandelen’ Trage Tocht met de plaatsnaam in
  • kies een provincie op de kaart met dagwandelingen en klik bij Serie ‘Trage Tochten’ aan. Onder deze zoekfunctie zie je vervolgens een overzichtskaart met startpunten van Trage Tochten
  • Standaard is iedere route voorzien van routebeschrijving, topografische wandelkaart en GPS-track.